El 2020, set-cents anys justos després de la seva mort, va tornar al seu lloc original, als peus de l’escala del dormitori, al braç nord del transepte de l’església, el sepulcre gòtic de Ramon Folch VI de Cardona (1259-1320), anomenat el Prohom Vinculador, un monument que ha sofert moltes viscissituds i que costa d’interpretar formalment, ja que tal vegada en la seva forma actual és fruit de la recomposició d’elements de procedència diversa.
- Durant la seva restauració es va reintegrar al conjunt la figura de Crist que n’havia estat sostreta durant l’abandó del monestir. Es tracta d’un Crist Pantocràtor, dins un marc quatrilobulat, escortat per dos àngels ceroferaris, envoltat del tetramorf. Assegut en un tron sumptuós, presenta un rostre bell i serè, i els llavis apunten un somriure de pau. Amb la mà dreta beneeix, i amb l’esquerra sosté el Llibre.
- Aquesta figura, i altres, com les que formen l’apostolat frontal, del qual resten sencers només els apòstols Pere i Pau, Joan i Bartomeu, i les escultures d’àngels, fan pensar en l’obra del mestre anònim d’Anglesola. Es tracta, en tot cas, d’un bell conjunt de figures somrients, d’una gran serenitat i delicadesa formal. Pujant l’escala es pot contemplar la figura jacent, mutilada, del vescomte, amb detalls també de gran preciosisme.