18/02/2012
 
 
 
  Benvinguda
 
  Comunitat monàstica
 
  Vida espiritual
 
  Història
 
  Turisme
  Com arribar-hi
  Visites: horaris i preus
  Monument - Visita virtual i planta
  Museus
    · Museu de la Restauració
    · Museu del Palau del Rei Martí
  Allotjament turístic
 
  Hostatgeria
 
  Germandat
 
  Fundació Poblet
 
  Publicacions
 
  Actualitat
 
  Arxius i biblioteca
 
  Enllaços d'interès
 
Turisme  / Museus  / Museu de la Restauració 
Museu de la Restauració
 
 
El museu està situat dins la sala anomenada de l'abat Mengucho, el qual, en el segle XV, la destinà a dormitori. Les peces que s'hi exposen tenen relació amb els treballs i projectes de restauració del monestir.

En destaquem la col·lecció de dibuixos sobre el Poblet d'abans de 1835, de Marià Ribas, presentada de forma didàctica, amb fotografies d'abans i després de les restauracions. Encara, les maquetes del taller de Frederic Marès que serviren per a la restauració de les tombes reials.
 

Hi ha peces de gran valor històric que, malgrat la destrucció soferta pel monestir, presenten un estat de conservació notable: per exemple, un dels frontals de les cambres funeràries dels Cardona, del segle XVII, i l'altar del Sagrari, del segle XVIII.

Alguns dels fragments recuperats ens ajuden a recrear antigues obres i indrets del monestir, com ara les restes del paviment primitiu del claustre major, d'estil aràbic, les restes també de factura aràbica de la primera tomba del rei Jaume I, i fragments d'alabastre del panteó reial i del retaule major de l'església.
 
Castellano  
English
 

      43448 Abadia de Poblet · info@poblet.cat · 977 870 089